2012. január 12., csütörtök

David Attenborough: Az élő bolygó Q64 - Jelenlegi ára: 500 Ft

Képen látható állapotban.
További fontos információk a szállítási sablonban olvashatóak.
766 g.
Alcím: A Föld mai arculata
1989 (1984) – Fordította Szilágyi Tibor
Bolygónkon nincs olyan hely, ahol ne lenne élet. Éghajlatának szélsőséges és élőhelyeinek szinte végtelen változatossága mindenütt otthont nyújt a növényeknek, az állatoknak és az embernek. Igaz, vannak dúsan termő területek, ahol élőlények tömegei élnek, másutt kevés képviselőjük éppen csak életben marad. Az egyes fajok, de sokszor egész életközösségek is képesek úgy alkalmazkodni környezetükhöz, hogy a lehető legjobban kiaknázhassák a jégtakaró vagy a tundra, az erdő vagy a síkság, a sivatag vagy az óceán, de még a tűzhányó adta feltételeket is. Alkalmazkodásuk néha egészen rendkívüli: vannak halak, amelyek járnak, vagy a szárazföldön, levelekre rakják le ikráikat: kígyók, amelyek repülnek, és madarak, amelyek nem tudnak repülni, de úgy legelésznek, mint az őz; és vannak medvék, melyeknek szőr nő a talpukon.
David Attenborough televíziós sorozata nyomán készült könyvében az Élő bolygóban, a kutató szemével, fáradhatatlan kíváncsiságával és ragályos lelkesedésével világítja meg a különböző életközösségek bonyolult életét, a Himalája magányos csúcsától kezdve a világon legújabban kialakult élőhelyig, a nagyvárosokig, ahol élőlények csak a közelmúltban vetették meg lábukat.
Mire a könyv végére érünk, nehéz megmondani, mi a csodálatosabb – az az ötletesség, amellyel a fajok sikeresen biztosítják megélhetésüket, vagy az egymással és a bolygónk nyújtotta élőhelyekkel való kölcsönös függésük bonyolultsága.
Pompás fényképek gazdag gyűjteményével illusztrálja a Föld felszínének és lakóinak legfontosabb sajátosságait, hasonlóan az evolúció történetéhez, amelyet a szerző előző könyvében, az Élet a Földön című kötetben mesélt el.
Tartalom:
Előszó
Előjáték
A Föld kohói; A fagy világa; Az északi erdők; A dzsungel; A fűtengerek; A perzselő sivatagok; Fölöttünk az ég; Az édesvizek; A két világ határán; Különálló világok; A nyílt tenger; Új világok
Köszönetnyilvánítás
Tárgymutató


Jelenlegi ára: 500 Ft

Az aukció vége: 2012-01-12 00:16
. David Attenborough: Az élő bolygó Q64 - Jelenlegi ára: 500 Ft

Fontos